wersory równoległe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
natia1991
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 9 paź 2010, o 22:51
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Mielec
Podziękował: 5 razy

wersory równoległe

Post autor: natia1991 »

Jak rozwiązać takie zadanie?
Bardzo proszę o podanie pomysłu...

Znaleźć wszystkie takie pary \(\displaystyle{ (\alpha,\beta)}\) \(\displaystyle{ \in R^{2}}\), że \(\displaystyle{ (\alpha,-\beta)}\) oraz \(\displaystyle{ (\alpha,\alpha\sqrt{3})}\) są równoległymi wersorami.
ODPOWIEDZ