mam problem z takimi wyznacznikami?
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{cccc}1&2&-1&4\\1&7&-4&11\\2&-1&1&1\end{array}\right]
ft[\begin{array}{cccc}2&-4&8&-6\\5&-10&20&0\end{array}\right]}\)
wyznacznik
- Calasilyar
- Użytkownik
- Posty: 2656
- Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
- Podziękował: 29 razy
- Pomógł: 410 razy
- Calasilyar
- Użytkownik
- Posty: 2656
- Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
- Podziękował: 29 razy
- Pomógł: 410 razy
wyznacznik
2x-4y=8z+6u+7
5x-10y=-20z+12,5
z tego co się uczyłem to rozwiązujesz to przez uznanie np. z i u jako parametry, gdyż w układzie dwóch równań można dokładnie (bez parametrów) wyznaczyc dwie zmienne.
5x-10y=-20z+12,5
z tego co się uczyłem to rozwiązujesz to przez uznanie np. z i u jako parametry, gdyż w układzie dwóch równań można dokładnie (bez parametrów) wyznaczyc dwie zmienne.