Wyznaczyć wzór przekształcenia liniowego

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
smerfetka123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 11 lis 2006, o 19:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kozienaszyce

Wyznaczyć wzór przekształcenia liniowego

Post autor: smerfetka123 »

Znależć wzór przekształcenia liniowego \(\displaystyle{ \phi: R[x]_{2} R^2}\),jeżeli mamy dane \(\displaystyle{ \phi(x)(x^2+x) = (1,3),\phi(x)(x^2-x+2)=(-1,1),\phi(2x)=(0,4)}\).Znależć jego jądro i obraz
ODPOWIEDZ