wyznacznik macierzy

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
arctic_girl
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 13 lut 2010, o 14:20
Płeć: Kobieta

wyznacznik macierzy

Post autor: arctic_girl »

Dla dowolnej liczby naturalnej \(\displaystyle{ n}\) obliczyć wyznacznik

\(\displaystyle{ \left|\begin{array}{ccccc}1&n&n& \cdot \cdot \cdot &n\\n&2&n& \cdot \cdot \cdot &n\\n&n&3& \cdot \cdot \cdot &n\\ \cdot & \cdot & \cdot & \cdot \cdot \cdot & \cdot \\n& \cdot & \cdot & \cdot \cdot \cdot &n\end{array}\right|}\)
miodzio1988

wyznacznik macierzy

Post autor: miodzio1988 »

Pierwszy wiersz \(\displaystyle{ -}\) ostatni. Co Ci wychodzi?
ODPOWIEDZ