Płaszczyzna

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Gobol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 80
Rejestracja: 30 kwie 2005, o 00:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 4 razy

Płaszczyzna

Post autor: Gobol »

Dana jest prosta \(\displaystyle{ L=\{v \mathbb{R}^{4}:v=(-\frac{11}{2},\frac{23}{2},0,-\frac{3}{2})+t\cdot (1,-2,1,3); t \mathbb{R}\}}\)

Znaleźć równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkt (-1,0,0,2) i prostopadłej do prostej L

Będe wdzięczny za pomoc.

[ Dodano: 4 Listopad 2006, 13:34 ]
Już wiem jak to rozwiązać.
Mam tylko jedno proste pytanie co do nomenklatury. Czy wektor(1,-2,1,3) moge nazwać wektorem rozpinającym przestrzeń kierunkową prostej L?
ODPOWIEDZ