Zadanka algebraiczne
-
- Użytkownik
- Posty: 32
- Rejestracja: 12 sie 2010, o 13:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
Zadanka algebraiczne
Witam, dziś chciałbym dowiedzieć się, jak rozwiązać coś takiego:
Obliczyć: \(\displaystyle{ d(l _{1}, l_{2})}\) jeżeli:
\(\displaystyle{ l_{1} : x + 1 = 2y = z
l_{2}: \frac{x}{2} = y-3 = \frac{z+2}{2}}\)
Panu MIODZIO dziękujemy !!!
Obliczyć: \(\displaystyle{ d(l _{1}, l_{2})}\) jeżeli:
\(\displaystyle{ l_{1} : x + 1 = 2y = z
l_{2}: \frac{x}{2} = y-3 = \frac{z+2}{2}}\)
Panu MIODZIO dziękujemy !!!
Ostatnio zmieniony 23 sie 2010, o 12:06 przez politechnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Zadanka algebraiczne
https://www.matematyka.pl/30225.htm
prev_topic/143535.htm
Wpisz :
prev_topic/143535.htm
Wpisz :
W naszą wyszukiwarkę i dzięki temu będziesz miał wzór schemat. SKorzystaj z tegoodległość między prostymi
Pan Miodzio może sobie pisać dopóki pisze na temat ;]Panu MIODZIO dziękujemy !!!
-
- Użytkownik
- Posty: 32
- Rejestracja: 12 sie 2010, o 13:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
Zadanka algebraiczne
Właśnie czytam, Pan Miodzio powinien się zastanowić czy nie szkoda mu klawiatury na pisanie bzdur które nie wiele wnoszą.
Zadanka algebraiczne
Mój post niewiele wnosi?? Mówi CI co trzeba robić, gdy masz dwie proste równoległe. A jak nie są równoległe to chyba to jest oczywiste co trzeba robić nie? Wystarczy na chwilę pomyśleć...Pan Miodzio powinien się zastanowić czy nie szkoda mu klawiatury na pisanie bzdur które nie wiele wnoszą.
-
- Użytkownik
- Posty: 32
- Rejestracja: 12 sie 2010, o 13:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
Zadanka algebraiczne
Dobrze, tylko Panie miodzio, mówmy tutaj o równaniu które ma 3 zmienne a nie 2. Czy zatem wzór będzie taki:
\(\displaystyle{ \frac{ \left|D_{1}-D_{2} \right| }{ \sqrt{A ^{2} + B ^{2} + C ^{2} } }}\)
\(\displaystyle{ \frac{ \left|D_{1}-D_{2} \right| }{ \sqrt{A ^{2} + B ^{2} + C ^{2} } }}\)
Zadanka algebraiczne
https://www.matematyka.pl/133362.htm
Znowu się kłania lenistwo i opcja szukaj. No ja mam za Ciebie wpisywać te hasła?
Znowu się kłania lenistwo i opcja szukaj. No ja mam za Ciebie wpisywać te hasła?
-
- Użytkownik
- Posty: 32
- Rejestracja: 12 sie 2010, o 13:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
Zadanka algebraiczne
Nie odpowiedziałeś mi na pytanie, czy wzór będzie taki?
Albo inaczej, czy równania reprezentują płaszczyznę?
Albo inaczej, czy równania reprezentują płaszczyznę?
Ostatnio zmieniony 23 sie 2010, o 12:20 przez politechnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Zadanka algebraiczne
Ostatni post w linku :
Proszę sobie to poczytać i wtedy wszystko będzie jasne.Przykład opisany krok po kroku:
-
- Użytkownik
- Posty: 32
- Rejestracja: 12 sie 2010, o 13:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
Zadanka algebraiczne
Nie. Twoje równania nie reprezentują płaszczyzny.Albo inaczej, czy równania reprezentują płaszczyznę?
-
- Użytkownik
- Posty: 32
- Rejestracja: 12 sie 2010, o 13:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź