1. Dokończ twierdzenie:
Dwie płaszczyzny: \(\displaystyle{ A_1x + B_1y + C_1z + D_1 = 0}\) oraz \(\displaystyle{ A_2x + B_2y + C_2z + D_2 = 0}\) są równoległe, jeżeli współczynniki przy współrzędnych \(\displaystyle{ x, y, z}\) spełniają warunek ……..
2. Dokończ twierdzenie:
Dwie płaszczyzny: \(\displaystyle{ A_1x + B_1y + C_1z + D_1 = 0}\) oraz \(\displaystyle{ A_2x + B_2y + C_2z + D_2 = 0}\) są prostopadłe, jeżeli współczynniki przy współrzędnych \(\displaystyle{ x, y, z}\) spełniają warunek…..
3. Dokończ twierdzenie:
Jeżeli układ równań liniowych ma jakiekolwiek rozwiązanie, to ma on również rozwiązanie w najmniejszym ciele zawierającym…..
4. Dokończ twierdzenie:
Na to, żeby układ \(\displaystyle{ n}\) równań liniowych jednorodnych o \(\displaystyle{ n}\) niewiadomych miał rozwiązanie niezerowe, potrzeba i wystarcza, żeby……..
Wzajemne położenie płaszczyzn oraz układy równań.
Wzajemne położenie płaszczyzn oraz układy równań.
Ostatnio zmieniony 6 lip 2010, o 18:15 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj między tagami[latex] i [/latex] .
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj między tagami
- okon
- Użytkownik
- Posty: 731
- Rejestracja: 12 paź 2008, o 22:45
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 170 razy
- Pomógł: 16 razy
Wzajemne położenie płaszczyzn oraz układy równań.
Ad.1
\(\displaystyle{ [A_{1},B_{1},C_{1}] =k[A_{2},B_{2},C_{2}]}\)
Ad.2
\(\displaystyle{ [A_{1},B_{1},C_{1}] \cdot [A_{2},B_{2},C_{2}]=0}\)
\(\displaystyle{ [A_{1},B_{1},C_{1}] =k[A_{2},B_{2},C_{2}]}\)
Ad.2
\(\displaystyle{ [A_{1},B_{1},C_{1}] \cdot [A_{2},B_{2},C_{2}]=0}\)