znaleźć wszytskie wartości własne macierzy

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
kullcia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 25 lut 2010, o 09:08
Płeć: Kobieta
Podziękował: 28 razy

znaleźć wszytskie wartości własne macierzy

Post autor: kullcia »

Witam!
Czy mógłby mi ktoś pomóc z zadaniem:
Znaleźć wszystkie wartości własne macierzy \(\displaystyle{ B:=\frac{1}{512}A^{10}+\frac{1}{8}A^{5}+A^{2}-7I_{3}}\)

\(\displaystyle{ A=\left[\begin{array}{ccc}1&1&0\\-1&3&0\\4&5&1\end{array}\right]}\)
bardzo proszę o pomoc!!
ODPOWIEDZ