\(\displaystyle{ H_{1}= Ax+By+Cz+D=0}\)
\(\displaystyle{ H_{2}= \frac{x}{a} + \frac{y}{b} + \frac{z}{c} =1}\)
proszę o podpowiedź...
warunek na płaszczyzny prostopadłe
- okon
- Użytkownik
- Posty: 731
- Rejestracja: 12 paź 2008, o 22:45
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 170 razy
- Pomógł: 16 razy
warunek na płaszczyzny prostopadłe
eh... to dalem ciała. Napisalem bzdury, bo pomnożyłem całość przez abc, i wyszły mi ze iloczyn taki ma byc =0
\(\displaystyle{ [A,B,C] \cdot [bc,ac,ab]=0}\)
no ale cóż, pierwszy raz na oczy widziałem taką postać płaszczyzny... dopiero zobaczyłem, ze jest to postać odcinkowa...
dobra, dzieki i pozdrawiam.
\(\displaystyle{ [A,B,C] \cdot [bc,ac,ab]=0}\)
no ale cóż, pierwszy raz na oczy widziałem taką postać płaszczyzny... dopiero zobaczyłem, ze jest to postać odcinkowa...
dobra, dzieki i pozdrawiam.