znajdź macierz

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
koliber1000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 120
Rejestracja: 27 mar 2008, o 21:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 59 razy

znajdź macierz

Post autor: koliber1000 »

Dane sa odwzorowania \(\displaystyle{ f: R ^{3}\to R ^{3}}\) takie że \(\displaystyle{ f(x_1,x_2,x_3)=(x_2-x_3,2x_1+x_2,x_1+x_3)}\)

\(\displaystyle{ g(1,1,1)=(2,3,5),\ g(1,1,-1)=(0,1,2),\ g(2,1,2)=(1.0.0)}\)
Znaleźć macierz \(\displaystyle{ f\circ g}\)
Ostatnio zmieniony 17 cze 2010, o 13:58 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ