znaleźć iloczyn skalarny

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
exupery
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 518
Rejestracja: 21 lut 2007, o 17:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kluczewsko
Podziękował: 20 razy
Pomógł: 67 razy

znaleźć iloczyn skalarny

Post autor: exupery »

taką aby wektory
\(\displaystyle{ u=(1;0;0) v=(0,2;0) w=(0,0,3)}\) miały taką samą normę
jest jakiś ogólny sposób na zadania tego typu?
szw1710

znaleźć iloczyn skalarny

Post autor: szw1710 »

Jaki jest standardowy iloczyn skalarny? Spróbuj coś z nim pokombinować.
ODPOWIEDZ