Przestrzeń w R3

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Bloonddi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 28 lis 2009, o 23:24
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa

Przestrzeń w R3

Post autor: Bloonddi »

Hej,

Może mi ktoś wytłumaczyć jak narysować takie wektory na płaszczyźnie w R3

\(\displaystyle{ \vec{e} 1 = [1,2,0]}\)

\(\displaystyle{ \vec{e} 2=[0,1,1]}\)

\(\displaystyle{ \vec{e} 3=[0,0,1]}\)


Z góry dziękuje za pomoc
Tordek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 4 lis 2007, o 09:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 13 razy
Pomógł: 6 razy

Przestrzeń w R3

Post autor: Tordek »

a umiesz rysowac wektory w płaszczyźnie \(\displaystyle{ R^{2}}\)?
ODPOWIEDZ