Obliczyć miarę kąta

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
MS100
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 29 maja 2010, o 20:14
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: władek

Obliczyć miarę kąta

Post autor: MS100 »

Obliczyć miarę kąta między:
a) prostą \(\displaystyle{ l: \frac{x+2}{-3}= \frac{y+1}{-2} = \frac{z}{1}}\) i płaszczyzna \(\displaystyle{ \pi : 2x-3y-5=0}\);
b) płaszczyznami \(\displaystyle{ \pi _{1}: \left[ x,y,z\right]= \left[ 1,6,7\right] +s \left[-1,2,0 \right] + t\left[ 1,1,1\right]}\), \(\displaystyle{ s,t \in R}\), \(\displaystyle{ \pi _{2}: \left[ x,y,z\right] = \left[ 3,4,5\right] +s \left[-0,1,-3\right] + t\left[1,0,-2\right]}\), \(\displaystyle{ s,t \in R}\);
c) prostymi \(\displaystyle{ l _{1}: \begin{cases} x=y-1=0 \\ y-z+3=0 \end{cases}}\), \(\displaystyle{ l _{2} :\begin{cases} x-2y +z=0 \\ -x+3y+2z=0 \end{cases}}\);
Ostatnio zmieniony 29 maja 2010, o 22:12 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
ODPOWIEDZ