Przekształcenie równania

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
esiu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 20 lis 2008, o 23:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 6 razy

Przekształcenie równania

Post autor: esiu »

Witam, mam takie równanie:

\(\displaystyle{ -2\underline u^{T}_{t}G^{T}(\underline r - \underline f)=\underline b^{T}\underline x}\),

przy czym
\(\displaystyle{ \underline u_{t}=\underline x}\),
\(\displaystyle{ \underline b^{T}}\) jest dane i chcę uzyskać \(\displaystyle{ \underline b^{T}=...}\)

Dziękuję za pomoc.
ODPOWIEDZ