Rzedy macierzy ukladu rownan liniowych i ich zaleznosci

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
witonk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 10 maja 2008, o 23:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z nieba
Podziękował: 3 razy

Rzedy macierzy ukladu rownan liniowych i ich zaleznosci

Post autor: witonk »

Mamy uklad rownan liniowych oraz:
a=2- rzad macierzy
b=3 - rzad macierzy rozszerzonej
n=3 - ilosc niewiadomych

Na tej podstawie okreslic liczbe rozwiazan i parametrow
agulka1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3090
Rejestracja: 24 paź 2008, o 15:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 879 razy

Rzedy macierzy ukladu rownan liniowych i ich zaleznosci

Post autor: agulka1987 »

jezeli a<b to układ jest sprzeczny
witonk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 10 maja 2008, o 23:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z nieba
Podziękował: 3 razy

Rzedy macierzy ukladu rownan liniowych i ich zaleznosci

Post autor: witonk »

Aha, czyli w takim przypadku jest zero rozwiazan i zero parametrow, tak?
ODPOWIEDZ