oblicz wartość wyrażenia

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
magdalena2108
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 102
Rejestracja: 5 lis 2009, o 17:00
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: jarosław

oblicz wartość wyrażenia

Post autor: magdalena2108 »

\(\displaystyle{ \frac{ a^{2} }{2 b^{2} + c^{2} }}\)
\(\displaystyle{ a=2, \ b= \sqrt{5} , \ c=3}\)
\(\displaystyle{ Czy \ wynik \ to \ \frac{4}{19}???}\)
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

oblicz wartość wyrażenia

Post autor: yorgin »

Po przeprowadzeniu tych niezwykle skomplikowanych obliczeń potwierdzam otrzymany wynik.
magdalena2108
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 102
Rejestracja: 5 lis 2009, o 17:00
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: jarosław

oblicz wartość wyrażenia

Post autor: magdalena2108 »

\(\displaystyle{ He \ he \ skomplikowane!!! \ dzieki..\ wole \ sie \ upewnic}\)
ODPOWIEDZ