\(\displaystyle{ \begin{cases} x-2y+z=1\\-5x+10y-5z=-5\\2x+3y-z=3\end{cases}}\)
cos mi nie wychodzi wynik , doszłam do rząd(A)=r(U)=2, ze zalezne jest rozwiazanie od jednego parametru, i co dalej
układ równan 3 niewiadome
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 20 kwie 2010, o 11:09
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
-
- Użytkownik
- Posty: 3090
- Rejestracja: 24 paź 2008, o 15:23
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Opole
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 879 razy
układ równan 3 niewiadome
jedną niewiadomą traktujesz jako parametr a rozwiaznia dwu pozostałych zalezne sa od parametru