Sprawdź czy pary prostych mają punkt wspólny
-
- Użytkownik
- Posty: 286
- Rejestracja: 31 gru 2009, o 16:54
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 26 razy
- Pomógł: 12 razy
Sprawdź czy pary prostych mają punkt wspólny
W przestrzeni \(\displaystyle{ E(\mathbb{R}) ^{3}}\) sprawdzić, czy pary prostych: \(\displaystyle{ \begin{cases} 2x-y+3z=0\\3x+y-5z=0\end{cases}}\) i \(\displaystyle{ \begin{cases} 4x+y+z=3\\x+3y-13z=3\end{cases}}\) mają punkt wspólny.
Sprawdź czy pary prostych mają punkt wspólny
Sn\(\displaystyle{ =\sum_{}^{\alpha} 4*(-5)}\) 3 sposobami
sum_{n}^{k=1}k^{5}
sum_{n}^{k=1}k^{5}