twierdzenie Kroneckera-Capelliego

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
monikap7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1196
Rejestracja: 6 lis 2007, o 14:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: wawa
Podziękował: 112 razy
Pomógł: 1 raz

twierdzenie Kroneckera-Capelliego

Post autor: monikap7 »

Stosując twierdzenie Kroneckera-Capelliego rozwiązać układ
\(\displaystyle{ x-3y-z=0}\)
\(\displaystyle{ t-2x+9z=-17}\)
\(\displaystyle{ t-9y=5}\)
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8691
Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 1001 razy

twierdzenie Kroneckera-Capelliego

Post autor: miki999 »

Niestety to twierdzenie nie służy do rozwiązywania układów, tylko do określenia ilości rozwiązań.


Jaki problem masz w rozwiązaniu tego układu?
ODPOWIEDZ