Wykaż równość

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
act
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 286
Rejestracja: 31 gru 2009, o 16:54
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 26 razy
Pomógł: 12 razy

Wykaż równość

Post autor: act »

Niech \(\displaystyle{ V}\) bedzie przestrzenią euklidesową. Wykaż, że dla dowolnych \(\displaystyle{ \alpha , \beta \in V}\) zachodzi

\(\displaystyle{ || \alpha \times \beta ||=|| \alpha |||| \beta ||sin(\angle\{ \alpha , \beta \})}\).
ODPOWIEDZ