Sprowadzenie do postaci bazowej

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
sniezynkapl
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 15 mar 2010, o 22:07
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Ostrołęka

Sprowadzenie do postaci bazowej

Post autor: sniezynkapl »

prosze o pomoc z sprowadzeniem macierzey do poztaci bazowej \(\displaystyle{ \begin{bmatrix} 1&2&4&0\\2&4&8&0\\3&6&12&0\end{bmatrix}}\) a drugi przykład to\(\displaystyle{ \begin{bmatrix} 1&1&2\\0&2&4\\0&0&3\end{bmatrix}}\) trzeci przykład to \(\displaystyle{ \begin{bmatrix} 1&2&3\\4&5&6\end{bmatrix}}\) prosze pomózcie mi:(
Ostatnio zmieniony 16 mar 2010, o 19:29 przez scyth, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie podpinaj się pod cudze tematy.
ODPOWIEDZ