Znając wektory...

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
dammian54
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 25 paź 2009, o 00:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Błaszki

Znając wektory...

Post autor: dammian54 »

Mam taki problem oto treść zadania :
Znając AB=[2,1,-2] i BC=[3,2,6] dwóch bokąw trójkąta wyznaczyć kąty tego trójkąta .
Wiem jak wyznaczyć katy tylko nie wiem jak wyznaczyć wektor CA z tych dwóch wyżej wektorów.

Z góry dzięki za pomoc.
BettyBoo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5356
Rejestracja: 10 kwie 2009, o 10:22
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gliwice
Pomógł: 1381 razy

Znając wektory...

Post autor: BettyBoo »

Chyba łatwiej AC?

\(\displaystyle{ \vec{AC}=\vec{AB}+\vec{BC}}\)

Pozdrawiam.
dammian54
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 25 paź 2009, o 00:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Błaszki

Znając wektory...

Post autor: dammian54 »

Jeszcze raz dzięki
ODPOWIEDZ