obliczanie wektorów

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
clover111
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 2 lis 2007, o 17:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Seidlce

obliczanie wektorów

Post autor: clover111 »

mamy 3 wektory:
\(\displaystyle{ a=(2,3,-1)}\)
\(\displaystyle{ b=(1,-2,2)}\)
\(\displaystyle{ c=(3,-1,-2)}\)

Znajdź objętość która wyraża się wzorem

\(\displaystyle{ v=a\cdot (b\cdot c)}\)
Kamil_B
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1958
Rejestracja: 16 kwie 2009, o 16:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Pomógł: 361 razy

obliczanie wektorów

Post autor: Kamil_B »

Szukana objętość równoległoscianu to iloczyn mieszany wektorów \(\displaystyle{ a,b,c}\).
Tutaj amsz wzór
ODPOWIEDZ