Wyłączanie X spomiędzy macierzy.

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
gizmoislands
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 15:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: gda

Wyłączanie X spomiędzy macierzy.

Post autor: gizmoislands »

Witam,
mam zadanie z x miedzy macierzami, nie będę pisał macierzy, chodzi mi tylko o schemat zrobienia tego:

A,B,C - macierze 2x2
[A]*X*=[C]

bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję.
miodzio1988

Wyłączanie X spomiędzy macierzy.

Post autor: miodzio1988 »

\(\displaystyle{ AXB=C \Leftrightarrow X= A^{-1} \cdot C \cdot B^{-1}}\)
ODPOWIEDZ