rozwiaz układ rownan

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
slawek5170
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 208
Rejestracja: 4 mar 2009, o 13:16
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 13 razy

rozwiaz układ rownan

Post autor: slawek5170 »

Rozwiaz układ rownan:
\(\displaystyle{ xA^{T}=B^{T}}\)
\(\displaystyle{ \\ \\ A=\begin{bmatrix} 0&4&1&0\\0&1&0&1\\1&0&1&0\\-4&0&1&0\end{bmatrix}\quad \quad B=\left[\begin{array}{ccc}1\\2\\3\\4\end{array}\right]}\)
miodzio1988

rozwiaz układ rownan

Post autor: miodzio1988 »

post658881.htm#p658881

Prawie jak dubel
Zobacz jakich rozmiwarow musi byc macierz X. Pozniej skorzystaj z pojecia macierzy odwrotnej. google i dzialasz
slawek5170
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 208
Rejestracja: 4 mar 2009, o 13:16
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 13 razy

rozwiaz układ rownan

Post autor: slawek5170 »

a do czego macierz odwrotna?
miodzio1988

rozwiaz układ rownan

Post autor: miodzio1988 »

Do tej macierzy co stoi przy X
ODPOWIEDZ