Dla jakich wartości parametru układ jest sprzeczny

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
mexide
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 28 sty 2010, o 14:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

Dla jakich wartości parametru układ jest sprzeczny

Post autor: mexide »

\(\displaystyle{ \begin{cases} x + y = a \\z + t = b\\x + z = c\\y+ t = d \end{cases}}\)

Jak w temacie, nie mogę sobie przypomnieć warunku , domyślam się, że trzeba Cramerem lub Gaussem , niestety nie wychodzi mi to do końca , proszę o podpowiedz

Dzięki
ODPOWIEDZ