Znajdź baze i wymiar

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
min1p
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 4 sty 2010, o 21:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Znajdź baze i wymiar

Post autor: min1p »

Witam,
Mam problem z takim zadaniem::
Znajdź bazę i wymiar przestrzeni wektorowej V:

\(\displaystyle{ V={[x,y,z,t] \in R ^{4} :x+2y-z+t=x+y=x-y+t}\)

Możecie pomóc?
Z góry wielkie dzięki ;]-- 9 lut 2010, o 20:27 --help ? ;/
ODPOWIEDZ