Rozwiąż układ macierzowy

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Gustawh
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 1 lut 2010, o 20:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: bstok

Rozwiąż układ macierzowy

Post autor: Gustawh »

Witam otoz na studiach mam do rozwiazania owe zadanko

\(\displaystyle{ \begin{bmatrix} 3&2&1\\-3&2&1\end{bmatrix} +5x -4 \left( \begin{bmatrix} -3&1&-3\\-2&-1&0,5\end{bmatrix} - x \right) = 3 \left(x + \begin{bmatrix} -4&10&-3\\-2&-5&1\end{bmatrix} \right)}\)

\(\displaystyle{ y= \begin{bmatrix} 2&1\\-1&-2\\-3&2\end{bmatrix}}\)


Byłbym wdzieczny gdyby ktos napisal jak to liczyl
ODPOWIEDZ