Podprzestrzeń rozwiązań układu jednorodnego

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
artszy1001
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 29 sty 2010, o 21:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

Podprzestrzeń rozwiązań układu jednorodnego

Post autor: artszy1001 »

Wektor \(\displaystyle{ u = [2, 1, 2, 1]}\) należy do podprzestrzeni S rozwiązań układu jednorodnego

\(\displaystyle{ x_1 − 3x_2 + x_3 − x_4 = 0}\), \(\displaystyle{ 2x_1 − 5x_2 − x_3 + 3x_4 = 0.}\)

Wyznacz bazę podprzestrzeni S


I mam pytanie, jak się za to zabrać?
ODPOWIEDZ