stosująć wzory Cramera wyznaczyć niewiadomą z ,z układu rów.

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Decapitated
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 1 lut 2010, o 16:38
Płeć: Mężczyzna

stosująć wzory Cramera wyznaczyć niewiadomą z ,z układu rów.

Post autor: Decapitated »

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} -2x+2y-z+2t=0\\2x+y+t=2\\3y+z-3t=0\\-x+3y-z-t=0\end{array}\right.}\)

wiem że mam najpierw wyliczyć wyznacznik macierzy ,a później to już cisza...
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

stosująć wzory Cramera wyznaczyć niewiadomą z ,z układu rów.

Post autor: Nakahed90 »

Jaki masz problem w tym zadaniu? Wzory Cramera znasz?
Decapitated
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 1 lut 2010, o 16:38
Płeć: Mężczyzna

stosująć wzory Cramera wyznaczyć niewiadomą z ,z układu rów.

Post autor: Decapitated »

wzór Cramera znam ,ale nie potrafię go wykorzystać jak mam 4 niewiadome
ODPOWIEDZ