treść jak w temacie \(\displaystyle{ A=\{z \in C: |z-2i|=|z+1|\}}\)
mógł by ktoś rozwiązać? bo nie jestem pewny swojego rozw..
mogę od razu podać mój wynik \(\displaystyle{ y=- \frac{1}{2} x + \frac{3}{4}}\)
dobrze?
opisać podzbiór płaszczyzny zespolonej
-
- Użytkownik
- Posty: 47
- Rejestracja: 30 sty 2010, o 22:23
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
opisać podzbiór płaszczyzny zespolonej
Ostatnio zmieniony 1 lut 2010, o 17:30 przez Zordon, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 82
- Rejestracja: 31 gru 2009, o 15:06
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Czarnia/Warszawa
- Podziękował: 14 razy
- Pomógł: 2 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 113
- Rejestracja: 1 paź 2008, o 20:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: lbn
- Podziękował: 4 razy
opisać podzbiór płaszczyzny zespolonej
milena_sam, cześć zrobiłaś może zadanie 4 z tego samego egzaminu?
-
- Użytkownik
- Posty: 82
- Rejestracja: 31 gru 2009, o 15:06
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Czarnia/Warszawa
- Podziękował: 14 razy
- Pomógł: 2 razy
opisać podzbiór płaszczyzny zespolonej
to zadanie już zrobiłam. Wyszło mi, że \(\displaystyle{ f^{100}(1,2,3) = (2,3,6)}\)
Ostatnio zmieniony 1 lut 2010, o 17:30 przez Zordon, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 5356
- Rejestracja: 10 kwie 2009, o 10:22
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gliwice
- Pomógł: 1381 razy
opisać podzbiór płaszczyzny zespolonej
A co to ma być za wynik?? Przecież rozwiązaniem jest zbiór liczb zespolonych, nie ma tam żadnego \(\displaystyle{ x,y}\)
Obliczenia są poprawnie, tą prostą trzeba narysować i ewentualnie opisać tak:
\(\displaystyle{ Im(z)=-\frac{1}{2}Re(x) + \frac{3}{4}}\)
Pozdrawiam.
Obliczenia są poprawnie, tą prostą trzeba narysować i ewentualnie opisać tak:
\(\displaystyle{ Im(z)=-\frac{1}{2}Re(x) + \frac{3}{4}}\)
Pozdrawiam.