\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} a_{1}x+b_{1}y=c_{1}\\a_{2}x+b_{2}y=c_{2} \end{array}}\)
spełniały trzecie równanie \(\displaystyle{ a_{3}x+b_{3}y=c_{3}}\)
Podać warunek, aby pierwiastki układu
-
- Użytkownik
- Posty: 249
- Rejestracja: 15 lut 2008, o 22:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: LBN
- Podziękował: 48 razy
Podać warunek, aby pierwiastki układu
Nie byłbym pewien, ale wydaje mi się że chodzi o to iż. \(\displaystyle{ a _{1} \neq a _{2} \neq a _{3}}\) lub \(\displaystyle{ b _{1} \neq b _{2} \neq b _{3}}\)
Podać warunek, aby pierwiastki układu
Dzieki za odpowiedz ale mam taka "pomrocznosc jasna" ze nic mi nie tlumaczy