Dla jakiej wart. parametru a prosta l lezy na plaszczyznie

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
marcinpruciak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 29 gru 2009, o 15:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował: 1 raz

Dla jakiej wart. parametru a prosta l lezy na plaszczyznie

Post autor: marcinpruciak »

Dla jakiej wart. parametru a prosta l leży na płaszczyźnie?

\(\displaystyle{ l: x/1 = y/a = (a-2)/-1}\)

\(\displaystyle{ H: 3a ^{2} x + ay + z - 4a = 0}\)
ODPOWIEDZ