Wyznacznik macierzy.

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
khatus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 27 mar 2009, o 15:54
Płeć: Kobieta

Wyznacznik macierzy.

Post autor: khatus »

Jeśli \(\displaystyle{ det A = a}\)

to \(\displaystyle{ det A ^{-1} =}\)
BettyBoo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5356
Rejestracja: 10 kwie 2009, o 10:22
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gliwice
Pomógł: 1381 razy

Wyznacznik macierzy.

Post autor: BettyBoo »

\(\displaystyle{ =\frac{1}{a}}\), o ile \(\displaystyle{ a\neq 0}\).

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ