Geomatria analityczna, środek odcinka

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
LukasX
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 22 sty 2010, o 14:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 5 razy

Geomatria analityczna, środek odcinka

Post autor: LukasX »

Punkty A=(2;-5), B=(-4;1) są końcami odcinka AB, oblicz środek odcinka.
Zadanie zapewne banalne, aczkolwiek nie wiem jak się za nie zabrać.
slawekstudia6
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 394
Rejestracja: 5 sty 2010, o 20:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: HRUBIESZÓW
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 77 razy

Geomatria analityczna, środek odcinka

Post autor: slawekstudia6 »

\(\displaystyle{ S= \left( \frac{x_1+x_2}{2}; \frac{y_1+y_2}{2} \right)=(-1;-2)}\)
ODPOWIEDZ