Obraz przekształcenia liniowego

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
lokosrio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 14 gru 2009, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 2 razy

Obraz przekształcenia liniowego

Post autor: lokosrio »

\(\displaystyle{ ImA = \lbrace y : \exists x A(x) = y \rbrace}\) - obraz przekształcenia liniowego określonego przez macierz A. Wyznaczyć obraz przeksztalceń określonych przez równanie: \(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x+y+2z-t=2\\x+z+t=0\\x-y+t=0\\x+z-t=2 \end{array}\right.}\)
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
ODPOWIEDZ