Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
-
tai-pan
- Użytkownik
- Posty: 6
- Rejestracja: 24 sty 2010, o 12:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
Post
autor: tai-pan »
Dobrze wyliczyłem wyznaczniki macierzy?
\(\displaystyle{ \left|\begin{array}{cccc}1&2&0&0\\2&1&1&0\\0&1&0&1\\0&1&2&1\end{array}\right|}\)
=6
\(\displaystyle{ \left|\begin{array}{cccc}3&7&0&0\\0&2&0&1\\7&3&1&0\\0&2&2&1\end{array}\right|}\)
=-74
\(\displaystyle{ \left|\begin{array}{cccc}1&1&2&0\\1&3&0&2\\0&1&1&1\\2&0&5&0\end{array}\right|}\)
=8
?
-
przem_as
- Użytkownik
- Posty: 105
- Rejestracja: 20 wrz 2006, o 21:51
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 25 razy
- Pomógł: 10 razy
Post
autor: przem_as »
Sprawdzałem programem, w drugim powinno wyjść -80. Reszta jest OK.
-
tai-pan
- Użytkownik
- Posty: 6
- Rejestracja: 24 sty 2010, o 12:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
Post
autor: tai-pan »
ok,dzięki