problem z liniową zależnoscią wektorów

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
kacierz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 62
Rejestracja: 22 paź 2009, o 23:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Żary

problem z liniową zależnoscią wektorów

Post autor: kacierz »

We wskazanej przestrzeni liniowej zbadac liniową niezależnośc podanych układów wektorów.
\(\displaystyle{ R^{3}, \vec{ a_{1} }=(2,3,0) \vec{ a_{2} }=(-1,0,-1) \vec{ a_{3} }=(0,1,4)}\)
abc666

problem z liniową zależnoscią wektorów

Post autor: abc666 »

I jaki jest problem z zadaniem?
ODPOWIEDZ