Dane jest równanie:
128a+345b=1
Wolfram-Alpha poradził sobie z tym równaniem wyliczając:
a = 345n + 62, oraz b = -128n - 23
Potrzebuję drogi dojścia
Obliczenie funkcji liniowej z dwiema niewiadomymi
- scyth
- Użytkownik
- Posty: 6392
- Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 1087 razy
Obliczenie funkcji liniowej z dwiema niewiadomymi
Pasujących odpowiedzi jest nieskończenie wiele, jedna z najprostszych to:
\(\displaystyle{ \begin{cases}
a=n \\
b=\frac{1-128n}{345}
\end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases}
a=n \\
b=\frac{1-128n}{345}
\end{cases}}\)