Znajdź najogólniejszy unifikator dla podanych instancji problemu unifikacji (lub uzasadnij, że takowy nie istnieje) w algebrze termów o sygnaturze \(\displaystyle{ \sum_{}^{} = {c,d,g,f}}\) i zbiorze zmiennych \(\displaystyle{ X = {x,y,z,u,v,...}}\)
1. \(\displaystyle{ {f(x, f(x, c, g(z)), f(g(g(z)),x,g(c)))) ?=? f(f(u,v,v), y, y)}}\)
2. \(\displaystyle{ {f(f(d,y),f(z,x)) ?=? f(f(y,z), f(x,c))}}\)
3. \(\displaystyle{ {f( x_{1}, x_{1}) ?=? x_{2}, f( x_{2}, x_{2}) ?=? x_{3}, ... , f(x_{n-1} , x_{n-1}) ?=? x_{n} }}\)