z matematyką na bakier

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
marzenciaU
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 11 sty 2010, o 18:07
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: debica
Podziękował: 1 raz

z matematyką na bakier

Post autor: marzenciaU »

witam Dodano 3 liczby.Następnie 1 liczbę zwiększono o 27,2 zmniejszono o 18 i otrzymano sumę większą o 50.O ile zwiększono 3 liczbę?
karolina123kk

z matematyką na bakier

Post autor: karolina123kk »

a,b,c,d,x
a+b+c=d
a+27+b-18+c+x=d+50
27-18+x=50
27-18=9
50-9=41
trzecią liczbę zwiększono o 41
ODPOWIEDZ