Przestrzenie liniowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
kikaaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 14 lis 2009, o 19:48
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

Przestrzenie liniowe

Post autor: kikaaa »

1) Wyznaczyc \(\displaystyle{ V \cap}\) W jezeli:

a)\(\displaystyle{ V = lin\{(1, 0, 0), (0, 1, 0)\}}\), \(\displaystyle{ W = lin\{(1, 1, 1), (0, 0, 1)\}}\)


2)Sprawdzic, czy \(\displaystyle{ R _{n} = V + W}\) oraz czy \(\displaystyle{ R _{n} = V (suma prosta)W}\)
jezeli

(a) \(\displaystyle{ V = lin\{(2, 4), (4, 8)\}}\), \(\displaystyle{ W = lin\{(−1,−2)\}}\)
(b) \(\displaystyle{ V = lin\{(1, 0, 1), (0, 2, 0)\}}\), \(\displaystyle{ W = \{(1, 1, 1)\}}\)
Ostatnio zmieniony 10 sty 2010, o 17:46 przez Nakahed90, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ