liniowa zależność wektorów
liniowa zależność wektorów
Uzasadnić liniową zależność podanych wektorów w odpowiednich przestrzeniach liniowych przedstawiając jeden z tych wektorów jako kombinacje liniową pozostałych:
\(\displaystyle{ (1,2,3),(2,3,4),(1,1,1)}\)
\(\displaystyle{ (1,2,3),(2,3,4),(1,1,1)}\)
liniowa zależność wektorów
\(\displaystyle{ V ^{ \rightarrow } _{1} =[1,2,3]}\)
\(\displaystyle{ V ^{ \rightarrow } _{2} =[2,3,4]}\)
\(\displaystyle{ V ^{ \rightarrow } _{3} =[1,1,1]}\)
\(\displaystyle{ V ^{ \rightarrow } _{2} =[2,3,4]}\)
\(\displaystyle{ V ^{ \rightarrow } _{3} =[1,1,1]}\)
liniowa zależność wektorów
To nie jest poprawna odpowiedz ( w ogole to nie jest odpowiedz). Wszystko wrzuc w macierz i pokaz ze wyznacznik tej macierzy jest rowny zero
liniowa zależność wektorów
No tak kombinacje liniową [pokazalas , czyli masz polowe zadania. jeszcze liniowa zaleznosc wektorow.
liniowa zależność wektorów
a no fakt....jeszcze Świętami żyję -- 27 gru 2009, o 22:49 --a zatem wektory są liniowo zależne