co to za krzywe?

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
oras
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 16 gru 2009, o 23:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: dallas

co to za krzywe?

Post autor: oras »

Czy ktoś pomoże w rozpoznaniu?
k1: \(\displaystyle{ x ^2-y^{-2}=1}\)
k2: \(\displaystyle{ x^2+y^2=2x+y}\)
k3: \(\displaystyle{ xy=-4}\)
Ostatnio zmieniony 18 gru 2009, o 14:47 przez scyth, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Cały kod LaTeX-a umieszczaj w tagach [latex].
wszamol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 490
Rejestracja: 7 maja 2009, o 22:01
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 64 razy

co to za krzywe?

Post autor: wszamol »

k2 to okrąg, k3 hiperbola
ODPOWIEDZ