Określenie liczby rozwiązań i parametrów (bez rozwiązywania)

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Trialces
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 25 paź 2009, o 21:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zagan

Określenie liczby rozwiązań i parametrów (bez rozwiązywania)

Post autor: Trialces »

Witam

Jak określićz liczbę parametrów ora liczbę rozwiązań tego układu bez jego rozwiązywania? Z czego skorzystać?

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x+y+z=1\\x+2y+3z=1\\2x+3y+4z=2\\3x+2y+z=3\end{array}}\)

Dziękuję i pozdrawiam.
BettyBoo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5356
Rejestracja: 10 kwie 2009, o 10:22
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gliwice
Pomógł: 1381 razy

Określenie liczby rozwiązań i parametrów (bez rozwiązywania)

Post autor: BettyBoo »

Z twierdzenia Kroneckera-Capellego.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ