dla mnie to bomba matematyczna

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Sebo_02
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 9 gru 2009, o 16:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: płońsk

dla mnie to bomba matematyczna

Post autor: Sebo_02 »

Elo!! pomożcie mam pboblem i nie wiem jak go rozwiązać.


za 2 grapefruity(grejpfruty) i 6 kiwi zapłacona 4zł 50gr
Cena grapefruita jest 1,5 razy wyższa od ceny owocu kiwi.
Ile kosztuje 1 grapefruit, a ile 1 owoc kiwi?
Mahomet89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 3 gru 2009, o 13:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brzeg Dolny

dla mnie to bomba matematyczna

Post autor: Mahomet89 »

g - grejfrut
k - kiwi

2g+6k=4,50
1,5k=g

I rozwiązujesz układ równan. <ziewa>
Ostatnio zmieniony 9 gru 2009, o 17:18 przez Mahomet89, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tomcza
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 212
Rejestracja: 20 kwie 2009, o 22:12
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 19 razy
Pomógł: 2 razy

dla mnie to bomba matematyczna

Post autor: tomcza »

to nie ziewaj 1,5k=g
Mahomet89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 3 gru 2009, o 13:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brzeg Dolny

dla mnie to bomba matematyczna

Post autor: Mahomet89 »

kucze, zlekceważtyłem
ODPOWIEDZ