Równanie normalne.

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Mahomet89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 3 gru 2009, o 13:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brzeg Dolny

Równanie normalne.

Post autor: Mahomet89 »

Napisz równanie normalne i Parametryczne płaszczyzny przechodzącej przez punkty
p(1,-1,0) Q(2,5,7) R(0,0,1)




Parametryczne wychodzi mi takie :
x=1+2t
y=-1+5t
z=7t+15w

Jak wyliczyć normalne, prosze o pomoc.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ