Kilka zadanek z algebry

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
cieslik90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 4 mar 2009, o 20:11
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 1 raz

Kilka zadanek z algebry

Post autor: cieslik90 »

Będę wdzięczny za rozwiązanie tych kilku zadanek. Z góry dzięki.

1)Znajdź bazę podprzestrzeni przestrzeni W wielomianów \(\displaystyle{ st \le 3}\)

\(\displaystyle{ W={(x,y,z): x + 2y - 3z + t =0, 2x - 5y + 3z - 7t = 0}}\)

2)Znajdź bazę podprzestrzeni przestrzeni W wielomianów \(\displaystyle{ st \le 3}\)

\(\displaystyle{ W={f(t): f(0)=F(1)=0}}\)

3)Znajdź bazy Ker \(\displaystyle{ \alpha}\) i Im \(\displaystyle{ \alpha}\)
\(\displaystyle{ R ^{n} \rightarrow R ^{m}}\) - wzór
ODPOWIEDZ