mam takie zadanie z którym nie mogę sobie poradzić:
Zapisz dowolny układ równań, który spełnia para liczb X=2 i Y=4 oraz para X=-1 Y=0.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje.
zadanie- układ równań
- Lorek
- Użytkownik
- Posty: 7150
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
zadanie- układ równań
Każda z tych par jest rozwiązaniem innego układu, czy obie tego samego. A gdy tego samego, to czy muszą być jedynymi rozwiązaniami, czy jednymi z wielu
-
- Użytkownik
- Posty: 845
- Rejestracja: 2 kwie 2006, o 23:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Limanowa
- Pomógł: 191 razy
zadanie- układ równań
No to na przykład takie cuś:
\(\displaystyle{ \left{3x^{2}+x-2=3y\\4y^{2}-13y-4=4x}\)
\(\displaystyle{ \left{3x^{2}+x-2=3y\\4y^{2}-13y-4=4x}\)