Prosze o rozwiazenie + wytlumaczenie, wynik z ksiazki to 5+21i
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1+i&5i\\-4&3-2i&\end{array}\right]}\)
obliczyc podane wyznaczniki
-
- Użytkownik
- Posty: 18
- Rejestracja: 11 lis 2009, o 01:31
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Sosnowiec
- Pomógł: 1 raz
obliczyc podane wyznaczniki
Do tłumaczenia za wiele tutaj nie ma... Może po prostu powiedz, jeśli czegoś nie skumasz
\(\displaystyle{ (1 + i)(3 - 2i) + 4\cdot5i = 3 - 2i + 3i + 2 + 20i = 5 + 21i.}\)
\(\displaystyle{ (1 + i)(3 - 2i) + 4\cdot5i = 3 - 2i + 3i + 2 + 20i = 5 + 21i.}\)